02-06-2013 - Bomenstichting

De Bomenstichting bevordert de zorg en aandacht voor bomen in de stad en op het platteland. De Bomenstichting streeft ernaar bomen de ruimte te geven en te behoeden voor ondoordachte acties. Bomen zijn geen wegwerpproducten, maar geven zuurstof, schoonheid en schaduw. Bomen staan voor duurzaamheid. Veel mensen voelen zich betrokken bij bomen, bomen kennen een andere tijdsdimensie dan wij. Ze betekenen voor veel mensen ook emotie en geborgenheid.

Werkterrein

U kunt bij de Bomenstichting terecht met vragen over dreigende (onnodige) kap, ziekte van bomen, onderhoud van monumentale bomen, geschillen over bomen, enz. We geven ondersteuning en advies aan particulieren en gemeenten. Wij kunnen daarbij rekenen op de inzet van 190 contactpersonen, verspreid over het hele land. Voor professioneel advies verwijzen we naar de boomspecialisten op onze website en anderen uit ons netwerk.

Oprichting

De Bomenstichting is een landelijke stichting, opgericht in 1970. In januari 2012 zijn we verhuisd van Utrecht naar Amsterdam. Ook is een overgang gemaakt naar een vrijwilligersorganisatie. U kunt het werk van de Bomenstichting steunen door donateur te worden.

Monumentale Bomenregister

De Bomenstichting heeft in de jaren ´90 het Landelijk Register van Monumentale Bomen opgezet en jarenlang bijgehouden. Daarin zijn bijna 15.000 bomen, lanen en parken verzameld. Momenteel wordt een model ontwikkeld om dit register te actualiseren en digitaal toegankelijk te maken.

Verwijder deze tekst en vul hier uw volledige nieuws item in.

 

www.bomenstichting.nl

webshop knop.png

Xardin producten online

www.tuinen-shop.nl

www.tuinkenner.nl

www.webshopdetuin.nl

www.agronova.nl

abutilon2.jpg

Voor een goede start van uw

tuin zijn organische meststoffen

en wat kalk erg waardevol.

Alles over een mooi gazon

lees hier

Biologische voer voor

dieren?  dierkenner.nl

logo dierkenner.jpg


Contact     |     terrasplantenmest - haagmest - bodemlevenDisclaimer     |     Made by:  Trouwee.com Webdesign en Hostingbureau