21-05-2010 - Aardbeien maken slanker

Naast hun fijne smaak, zijn aardbeien ook echte gezondheidsbommen. Volgens het Amerikaanse College of Nutrition staan aardbeien in de top drie van de meest gezonde fruitsoorten omdat ze 9 verschillende essentiële voedingsstoffen bevatten.

De aardbei bevat anthocyanine en katechine, stoffen die ontstekingsremmende werking hebben en als een soort natuurlijk antibioticum fungeren. Beide stoffen werken ook op de darmen en verwijderen zware metalen en andere gifstoffen.Ze hebben een vochtafdrijvende werking en zijn caloriearm.

                       aardbei

aardbei2.jpg 

 

 

 

Er bestaat zelfs een afslankingskuur met aardbeien. Eet 1 à 2 kg aardbeien per dag, verdeeld over 5 porties en houd dit dieet 3 à 5 dagen vol. Eet niets anders maar drink voldoende bronwater of thee. Dit is een echte schoonmaakkuur voor de darmen. Mensen met een BMI van minder dan 18 of last hebben van lage bloeddruk, mogen de kuur niet doen.

 

Ook heeft een onderzoek aan de Amerikaanse Tufts University uitgewezen dat aardbeien de mentale aftakeling zouden tegengaan. Proeven op ratten gaven alleszins hoopgevende resultaten. De antioxidanten en polyfenolen in de aardbeien beschermden de membranen van zenuwcellen tegen infecties en oxidatie waardoor het verouderingsproces werd vertraagd.

 

Nu maar hopen dat de mens hetzelfde reageert.Aardbeien bevatten 62 mg vitamine C per 100 g en dat is veel. Vitamine C heeft een gunstige invloed op de immuniteit en stofwisseling.

 

Wilt u zelf aardbeien kweken kijkt u dan ens naar de moestuinmest van Xardin. Een biologische moestuinmest, dus gegarandeerd gezond.Bron: Vitaya

webshop knop.png

Xardin producten online

www.tuinen-shop.nl

www.tuinkenner.nl

www.webshopdetuin.nl

www.agronova.nl

abutilon2.jpg

Voor een goede start van uw

tuin zijn organische meststoffen

en wat kalk erg waardevol.

Alles over een mooi gazon

lees hier

Biologische voer voor

dieren?  dierkenner.nl

logo dierkenner.jpg


Contact     |     terrasplantenmest - haagmest - bodemlevenDisclaimer     |     Made by:  Trouwee.com Webdesign en Hostingbureau