gazonmest                                                                                                                                                           

Xardin Gazonmest

 

Samengestelde organische meststof  8-3-9 + 2 % MgO en micro-organismen voor gazon en sportveld

 

Xardin Gazonmest productinformatie

Een diepgroen gazon: het ideale tapijt voor de tuin. Een stevige diepgewortelde, donkergroene dichte grasmat is de perfecte ondergrond voor het beoefenen van sport, spel en recreatie.

Wij hebben voor u  een meststof ontwikkeld die ervoor zorgt dat de grasmat deze goede eigenschappen krijgt en behoudt. Xardin Gazonmest combineert de beste ingrediënten van een organische meststof met de beste micro-organismen. Het bevat o.a.  Mycorrhizae,  bacteriën, actinomyceten, humuszuren, gisten, enzymen en zeewier.

 

Het gebruik van Xardin Gazonmest resulteert in verbetering van de beworteling, een rustige groei, een diep groene kleur, een grotere droogte tolerantie, hogere weerstand tegen ziekten. Bij juist gebruik van Xardin Gazonmest vermindert het aantal maaibeurten op jaarbasis. Door de duurwerking van de meststof hoeft u slechts 2 x per jaar te strooien. Van belang voor een succesvol resultaat is natuurlijk de uitgangssituatie: de juiste pH, de bodemstructuur, de al aanwezige voedingsstoffen, het gehalte aan organische stof en het vochtvasthoudend vermogen van de bodem.                                                                                                                                                                                    Xardin Gazonmest  is een kleine, goed strooibare korrel en werkt  2 ½ tot 3 maanden.

 

Xardin Gazonmest:

-          verbetert de beworteling

-          geeft een rustige groei en diepgroene kleur

-          is zuinig in gebruik

-          creëert een hogere droogtetolerantie

-          bevordert het bodemleven

-          verhoogt de weerstand van het gras

-          vergroot de opnamecapaciteit van water en voedingsstoffen

-          vermindert en voorkomt vervilting en vervetting

 

Samenstelling

8%stikstof totaal (N) waarvan: 8% organische stikstof afkomstig van: verenmeel, beendermeel. meel van koeken van oliehoudende zaden en cacaodoppen., 3% fosforzuuranhydride (P2O5) en neutraal ammoniumcitraat, 9% kaliumoxyde (K2O), 2% magnesiumoxyde (MgO), 50% organische stof afkomstig van: verenmeel, meel van koeken van oliehoudende zaden en cacaodoppen. Mycorrhizae, zeewieren,  humuszuren, enzymen  en div. micro-organismen.

 

Dosering

Algemeen advies:

Bij een lichte grond 8-10  kg per 100 m2 per strooibeurt

Bij zware grond  6 -8 kg per 100 m2 per strooibeurt

 

Tip:                                                                                                                                                                                              Werk bij de aanleg van gazon of sportveld ook  Xardin Bodemactief en Xardin Beendermeel door de toplaag heen ter versnelling van de beworteling.

                                        

webshop knop.png

Xardin producten online

www.tuinen-shop.nl

www.tuinkenner.nl

www.webshopdetuin.nl

www.agronova.nl

abutilon2.jpg

Voor een goede start van uw

tuin zijn organische meststoffen

en wat kalk erg waardevol.

Alles over een mooi gazon

lees hier

Biologische voer voor

dieren?  dierkenner.nl

logo dierkenner.jpg


Contact     |     terrasplantenmest - haagmest - bodemlevenDisclaimer     |     Made by:  Trouwee.com Webdesign en Hostingbureau